Senaste inläggen

Av annette - 24 januari 2010 11:07

Ja eftersom alla mina recept försvann som jag hade lagt in nu i veckan så gör jag ett nytt försök och lägger in dom maträtter som vi haft här hemma nu i veckan.

 

SNABBLAGAD KALOPS 4 PERS:

 

400 gram nötfärs

1 msk smör/rapsolja

2 morötter

1 gul lök

1 dl vatten

1 dl creme fraice

1-2 tsk kalvfond

salt

kryddpeppar

lagerblad

 

GÖR SÅ HÄR:

 

bryn färsen i smör eller rapsolja,skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med färsen en stund.

Rör ner vatten,creme fraice och kalvfond och låt det koka ihopa i 5 min, smaka av med salt,kryddpeppar och lagerblad.

servera med kokt potatis och rödbetor.

 

 

 

En god och lättlagad *mitt i veckan middag* kanske inte lika populärt som riktig kalops men smaken är där deffinitivt så absolut inget fel på denna maträtt!      

Av annette - 24 januari 2010 10:50

Nu vet jag inte vad som har hänt här inne??? Helt plötsligt har alla mina foto blivit raderade på de recept som jag skrivit om, Lite trist känns det men det är väl bara att börja om från början och som tur är så hade jag ju inte hunnit med att lägga in så jättemycket ännu.

Så det kommer mer och mer för varje dag.     

Av annette - 23 januari 2010 22:49

Sitter just nu och väntar på att min dotter Lisette ska komma hem från jobb och under tiden tänker jag lägga in dagens recept som vi haft till middag idag.

kasslergratäng med philadelfiaost och annanas!! Hmmm....tjjaaa..egentligen är jag ju inte så glad för annanas och annat sött i mat men detta var verkligen gott!



Denna rätt är i alla fall till minst 6 personer.


KASSLERGRATÄNG MED PHILADELFIAOST OCH ANNANAS!


ingredienser:


500-700 gram kassler

5 dl vispgrädde

2 dl mjölk

2 pressade vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 röd paprika

2 gula lökar

vitlökspeppar,salt,grillkrydda,vitpeppar

200 gram philadelfiaost

2-3 skivade tomater

annanasringar ( så mycket man vill ha)


GÖR SÅ HÄR:


börja med att hacka löken,och finhacka paprikan

låt lök och paprika steka lite i järnet tills det har mjuknat.

smöra en ugnsform

lägg i paprika och lökhacket i boten av formen

skiva kasslern i tunna skivor ocg dela dom i halvmånar.

lägg på kasslerskivorna över lök o parikahacket, lägg sedan över annanas och lite skivad tomat.

blanda ingrediensena till såsen....grädde,mjölk.ost.och kryddor

smaka av!

häll såsen över kasslern och in i ugn 225 grader i ca 20-30 min tills gratängen börjar få färg.


servera med jasminris och sallad  




p.s foto går tydligen inte att ladda upp just nu men återkommer med det!

 

  

lök och paprika brynes tills det mjuknar

 

 

  

blanda under tiden till såsen

 

 

  

lägg lök och paprika i botten på en ugnsform,lägg sen på kasslerskivor och annanas och tomater överst. Häll sen över såsen och lite riven ost.

 

In i ugnen och så här ser den ut när den är klar.

 

 

  

 

 

  

SMAKLIG SPIS!!!   

 

 

 

 

 












Ovido - Quiz & Flashcards