Senaste inläggen
Ja eftersom alla mina recept försvann som jag hade lagt in nu i veckan så gör jag ett nytt försök och lägger in dom maträtter som vi haft här hemma nu i veckan.
SNABBLAGAD KALOPS 4 PERS:
400 gram nötfärs
1 msk smör/rapsolja
2 morötter
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl creme fraice
1-2 tsk kalvfond
salt
kryddpeppar
lagerblad
GÖR SÅ HÄR:
bryn färsen i smör eller rapsolja,skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med färsen en stund.
Rör ner vatten,creme fraice och kalvfond och låt det koka ihopa i 5 min, smaka av med salt,kryddpeppar och lagerblad.
servera med kokt potatis och rödbetor.
En god och lättlagad *mitt i veckan middag* kanske inte lika populärt som riktig kalops men smaken är där deffinitivt så absolut inget fel på denna maträtt!
Nu vet jag inte vad som har hänt här inne??? Helt plötsligt har alla mina foto blivit raderade på de recept som jag skrivit om, Lite trist känns det men det är väl bara att börja om från början och som tur är så hade jag ju inte hunnit med att lägga in så jättemycket ännu.
Så det kommer mer och mer för varje dag.
Sitter just nu och väntar på att min dotter Lisette ska komma hem från jobb och under tiden tänker jag lägga in dagens recept som vi haft till middag idag.
kasslergratäng med philadelfiaost och annanas!! Hmmm....tjjaaa..egentligen är jag ju inte så glad för annanas och annat sött i mat men detta var verkligen gott!
Denna rätt är i alla fall till minst 6 personer.
KASSLERGRATÄNG MED PHILADELFIAOST OCH ANNANAS!
ingredienser:
500-700 gram kassler
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 pressade vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
2 gula lökar
vitlökspeppar,salt,grillkrydda,vitpeppar
200 gram philadelfiaost
2-3 skivade tomater
annanasringar ( så mycket man vill ha)
GÖR SÅ HÄR:
börja med att hacka löken,och finhacka paprikan
låt lök och paprika steka lite i järnet tills det har mjuknat.
smöra en ugnsform
lägg i paprika och lökhacket i boten av formen
skiva kasslern i tunna skivor ocg dela dom i halvmånar.
lägg på kasslerskivorna över lök o parikahacket, lägg sedan över annanas och lite skivad tomat.
blanda ingrediensena till såsen....grädde,mjölk.ost.och kryddor
smaka av!
häll såsen över kasslern och in i ugn 225 grader i ca 20-30 min tills gratängen börjar få färg.
servera med jasminris och sallad
p.s foto går tydligen inte att ladda upp just nu men återkommer med det!
lök och paprika brynes tills det mjuknar
blanda under tiden till såsen
lägg lök och paprika i botten på en ugnsform,lägg sen på kasslerskivor och annanas och tomater överst. Häll sen över såsen och lite riven ost.
In i ugnen och så här ser den ut när den är klar.
SMAKLIG SPIS!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|