Direktlänk till inlägg 26 januari 2010
Idag blir det ingen middag här hemma, deremot hade jag tänkt lägga in ett annat smarrigt recpet som jag tillagade för nån vecka sedan och som verkligen passar bra en helg när man vill ha det där *lilla extra*
smördegsinbakad fläskfile med gorgonzolasås.
1 pkt smördeg
600 gram fläskfile
smör
salt
peppar
fyllning:
400 gram champinjoner
2 dl creme fraiche
sås:
2 dl creme fraiche
50-75 gram gorgonzola
salt
peppar
gör så här:
Bryn fläskfilen hel i en stekpanna, salta och peppra
Fräs svampen, tillsätt creme fraiche och koka ihop,smaka av med salt och peppar.
skär ett länsgående snitt i fileen och lägg den avsvalnande fileen på den utrullade smördegen
Fördela fyllningen i skåran och vik ihop degen till ett tätt paket.
Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt, pensla med ägg eller vatten.
Grädda fileen i 200 grader i 20-30 minuter
koka ihop creme fraiche och ost till såsen, låt puttra tills osten har smält..smaka av
servera köttet med sås, ris/pommes/potatisgratäng och fräcsh grönsallad
Detta recept har jag hittat ute på matklubben och det är skrivit utav anluk
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|