Direktlänk till inlägg 24 januari 2010
Idag blev det en sån där *sköter sig själv i ugnen rätt* jag gillar sådana rätter och speciellt om allt ligger i samma form. Man slipper lixom hålla på med en massa kastruller och annat..detta var en perfekt söndagsmiddag..lättlagat och snabbt och det hade gått ännu snabbare om man redan hade haft färdigkokta potatis, nu hade jag ju inte det så jag fick ju ställa mig och skala och koka upp några potatisar, men det var det värt.
Potatis och köttfärsgratäng 6 personer
800 gram blandfärs
10-12 kokta medelstora potatis
1 gul lök
150 gram creme bounjor (vitlök)
2 dl creme fraiche (paprika o chili) jag hade kantarell o conjak
3 dl vispgrädde
salt
peppar
garnering:
tomatskivor
riven ost
GÖR SÅ HÄR:
hacka löken, fräs löken och färsen tillsammans..krydda med salt och vitpeppar.
Smöra en ugnsform och lägg skivad kokt potatis i botten, jag hade även i lite svarta oliver.
blanda ner creme fraice,vitlöksost och grädde i färsen och smaka av med ev mer salt och peppar.
Häll färsröran över potatisen
Toppa med tomater och riven ost, in i ugnen 175 grader i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
servera med fräcsh grönsallad..
En rätt som är väl värd att prova och detta recept har jag hittat inne på
Idag blir det ingen middag här hemma, deremot hade jag tänkt lägga in ett annat smarrigt recpet som jag tillagade för nån vecka sedan och som verkligen passar bra en helg när man vill ha det där *lilla extra* smördegsinbakad fläskfile med gorg...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|